Україна

Підсумки 09.12: Удар по Херсону і звернення до ЄС


Підсумки 09.12: Удар по Херсону і звернення до ЄС

Атака на Херсонщину: ворог поцілив в багатоповерхівку; Рада схвалила звернення до країн ЄС. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Атака на Херсонщину: ворог поцілив в багатоповерхівку

Російські воєнні злочинці атакували Херсон – під обстріл потрапили житлові квартали міста. Один зі снарядів влучив в багатоповерхівку. Постраждали двоє мирних людей. Також  війська РФ обстріляли Берислав з безпілотника. Внаслідок скидання вибухового предмета загинула одна людина. Ще одна зазнала поранень. 

Рада схвалила звернення до країн ЄС

Верховна Рада ухвалила звернення, в якому закликала Євросоюз ухвалити рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС на засіданні Євроради. Також ВР закликала продовжувати підтримувати український народ у боротьбі за державний суверенітет. Крім того, ВР звернулася до європейських парламентів із проханням підтримати макрофінансову стабільність України шляхом ухвалення запропонованого Європейською комісією Інструменту підтримки України (Ukraine Facility). Також парламент закликав збільшити надання військової допомоги Україні на національному рівні і в межах Європейського фонду миру.

Рада ухвалила закон про криміналізацію контрабанди

Рада 9 грудня ухвалила Закон Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів. Ухвалення цього закону було вимогою для надання макрофінансової допомоги від ЄС на 1,5 млрд євро цьогоріч. При цьому була прийнята редакція комітету, в яку напередодні внесли правки, на яких наполягав бізнес.

У Макіївці після “прильоту” загорілась нафтобаза

Сильна пожежа почалась в тимчасово окупованій Макіївці Донецької області в суботу, 9 грудня. Городяни повідомляють про “приліт” в місті. У соцмережех пишуть про пожежу на нафтобазі.

В ОП пройшла зустріч із делегацією Франції

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією Франції. Сторони обмінялися думками щодо двосторонніх контактів на найближчу перспективу, обговорили актуальну безпекову ситуацію в Україні й основні оборонні потреби.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button