Україна

Підсумки 06.08: Бої на Курщині та більше ракетСюжет


Підсумки 06.08: Бої на Курщині та більше ракет

У РФ заявили про прорив кордону і бої на Курщині; Зеленський пообіцяв більше дронів і ракет власного виробництва. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У РФ заявили про прорив кордону і бої на Курщині

Росіяни заявили про спробу Збройних сил України прорвати кордон у Курській області. У російських соцмережах про “прорив на кордоні” Курщини писали як про доконаний факт. Провладні пабліки також повідомляють про бої на кордоні та атаки БПЛА й артилерії. Також очевидці зафіксували на відео, як над регіоном літають Су-25, а посеред дороги горить бензовоз. Представники ГУР детально не коментують ситуацію, але запевняють, що це “жодним чином не стосується РДК”. Згодом міноборони РФ заявило, що до держкордону з Україною в Курській області висуваються резерви російського угруповання військ. Там також зазначили, що українські війська в кількості до 300 осіб, із застосуванням 11 танків і понад 20 броньованих машин атакували російські підрозділи в районі держкордону в Курській області. Станом на вечір повідомлялося, що росіяни втратили у Курській області вертоліт та два танки. Також є інформація про взяття в полон російських військових.

Зеленський пообіцяв більше дронів і ракет власного виробництва

Під час засідання ставки верховного головнокомандувача обговорювалося питання дронів і ракет. “Рішенням Ставки спрямували додаткове фінансування на нашу ракетну програму. Ракет власного виробництва буде більше”, – розповів президент Володимир Зеленський. Він також зазначив, що у липні Сили оборони застосували більше дронів, ніж російська армія. “Це має бути стійкою тенденцією на фронті – по всіх видах дронів, які є в наших підрозділів”, – наголосив він. Також Зеленський заявив, що у 2024 році українські виробники вже законтрактували мільйон дронів, і ця цифра зростатиме. 

РФ вдарила ракетами по центру Харкова

Росіяни у вівторок вранці вдарили ракетами Іскандер по житловій забудові у центральній частині Харкова, в результаті чого постраждали восьмеро осіб, серед них 8-місячна дитина. Пошкоджено лікувальний заклад, офісні та гаражні приміщення, гуртожиток вищого навчального закладу, нежитлові будівлі. На місці обстрілу виникла пожежа. З-під завалів врятували п’ятеро людей. Станом на вечір тривали аварійно-рятувальні роботи.

Рада ЄС схвалила надання €4,2 млрд траншу Україні

Рада ЄС у вівторок, 6 серпня, дала дозвіл на надання Україні траншу у розмірі близько 4,2 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility. Рада ЄС дійшла висновку, що Україна виконала передбачені Українським планом необхідні умови та реформи для отримання коштів, які будуть виплачені з Ukraine Facility. Ці реформи охоплюють управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування

Гарріс обрала собі віце-президента

Губернатор Міннесоти Тім Волз стане віцепрезидентом США у разі, якщо кандидат у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс переможе на виборах. Волз – колишній педагог, а нині вже вдруге обіймає посаду губернатора Міннесоти та очолює Демократичну асоціацію губернаторів. Раніше він 12 років працював у Конгресі та представляв консервативний сільський округ. Волз також колишній військовослужбовець Національної гвардії США. У лютому 2024 року Міннесота під керівництвом Волза встановила особливі відносини з Чернігівською областю України.

На Сумщині знищили вертоліт РФ

Сили протиповітряної оборони України вранці знищили російську балістичну ракету, два безпілотні літальні апарати та один вертоліт над територією Сумської області. 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 3 =

Back to top button