Україна

Підсумки 04.12: Український дрон та санкції ЄССюжет


Підсумки 04.12: Український дрон та санкції ЄС

Український дрон-камікадзе пройшов низку випробувань; Єврокомісія підготувала дев’ятий пакет санкцій проти РФ. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Український дрон-камікадзе пройшов низку випробувань
 
Укроборонпром провів низку успішних випробувань українського ударного безпілотника з дальністю поразки на тисячу кілометрів та вантажопідйомністю до 75 кілограмів вибухової речовини.
 
Єврокомісія підготувала дев’ятий пакет санкцій проти РФ – ЗМІ
 
Європейська комісія підготувала новий пакет санкцій проти Росії, який можуть затвердити вже за тиждень. Водночас Білорусь знову не потрапила під санкції. Близько 180 назв у списку, спрямованих на банки, ЗМІ та технології, можливо, буде погоджено на зустрічі глав МЗС ЄС 12 грудня, повідомив брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.
 
РФ застосувала в Україні хімічну зброю – ВМС
 
У Військово-морських силах ЗСУ повідомили, що армія РФ використовує в Україні заборонену хімічну зброю – аерозольні гранати К-51. Їх скидають на українських захисників у східній частині країни. Морпіхи утримували свої позиції у засобах хімічного захисту.
 
Під Бахмутом загинули п’ять грузинських добровольців
 
У боях під Бахмутом Донецької області загинуло п’ять добровольців із Грузії, які воювали у раядах захисників України. Повідомляється, що громадяни Грузії у складі 57-ї бригади загинули в 10-годинному бою в районі Бахмута.
 
Обстріл Херсона та Запоріжжя
 
Російські війська вдень обстріляли будинок Херсонського слідчого ізолятора. Частину приміщень пошкоджено, серед працівників є поранені. Засуджених і ув’язнених заздалегідь було переміщено до слідчих ізоляторів інших, більш безпечних регіонів. А пізно увечері росіяни завдали ракетного удару по Запоріжжю. Під удар потрапили об’єкти промислової та енергетичної інфраструктури. Пошкоджено одне із приватних підприємств.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button