Україна

Підсумки 03.12: Удар по Херсону і побиття нардепаСюжет


Підсумки 03.12: Удар по Херсону і побиття нардепа

Поліція не підтвердила побиття Дубінського у СІЗО; Війська РФ завдали удар по багатоповерхівці у Херсоні, є жертви. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Поліція не підтвердила побиття Дубінського у СІЗО

Правоохоронці не знайшли підтверджень нанесення тілесних ушкоджень народному депутату Олександру Дубінському у СІЗО. Про це повідомила поліція Києва за результатами проведеної перевірки. Водночас у Telegram-каналі Дубінського з’явилося повідомлення, що начальник СІЗО нібито прийняв рішення про переведення нардепа в одиночну камеру з відеоспостереженням. Також стверджується, що судово-медичне дослідження (експертиза) з ним “не проводилася, оскільки Дубінського не дозволили вивезти із СІЗО”.

Війська РФ завдали удар по багатоповерхівці у Херсоні, є жертви

Російські війська у неділю вдень ударили по Центральному району Херсона. Внаслідок влучання у багатоповерховий будинок двоє людей загинуло. Кількість постраждалих впродовж дня продовжувала зростати і увечері, за даними пресофісу ОВА, склала сім людей. Також у неділю на Херсонщині під час обстрілу загинув чоловік. Російський мінометний снаряд влучив у гараж, в якому перебував 78-річний місцевий житель.

Убивць українських військових ліквідували – глава Авдіївської МВА

Російських окупантів, які розстріляли беззбройних українських військових на Донеччині, ліквідували. Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. Він підтвердив, що українські військові намагалися здалися у полон, бо у них закінчився боєкомплект. “Наскільки мені відомо, трохи пізніше наші хлопці штурмували ці позиції, і всі, хто там перебував, були ліквідовані”, – зазначив очільник МВА. Тим часом Офіс Генерального прокурора відкрив справу за фактом відео, на якому росіяни вбили беззбройних українських військових.

РФ активізувала піхоту на Таврійському напрямку

Війська РФ збільшили активність піхоти на Таврійському напрямку. За добу в операційній зоні відбулося 55 бойових зіткнень, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Олександр Тарнавський. Він додав, що ЗСУ стійко тримають оборону на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де відбито 25 і 11 атак відповідно. Тим часом у Силах оборони півдня України повідомили, що РФ намагається ущільнити оборону на півдні  та продовжують тиск бомбардуваннями з використанням керованих авіабомб різної потужності. Зазначається, що ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено, однак він активізував маневри силами та засобами. 

Війська РФ безуспішно атакували на п’яти напрямках

Протягом доби відбулось 56 бойових зіткнень. Найбільш активними, але безспішними були дії ворога на Бахмутському й Авдіївському напрямках, повідомляють у Генштабі ЗСУ. На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, силами оборони відбито 16 атак. На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах східніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області, силами оборони відбито 14 атак. Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button