Україна

Підсумки 03.08: Удар по аеродрому і перше золотоСюжет


Підсумки 03.08: Удар по аеродрому і перше золото

Україна уразила російські аеродром, склади з пальним та підводний човен; Українські фехтувальниці виграли перше золото Олімпіади-2024. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Україна уразила аеродром і склади з пальним у РФ

Сили оборони України завдали низку ударів по території країни-агресора Росії. Серед уражених об’єктів – військовий аеродром Морозовськ у Ростовській області. “Зафіксовано влучання в склади з боєприпасами, де зберігалися, зокрема, і керовані авіаційні бомби. Інформація щодо ураження засобів ППО та авіаційної техніки ворога уточнюється”, – йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.Вказано, що це завдання виконали СБУ і ГУР у взаємодії зі Збройними силами.

Також українські спецслужби уразили склад паливно-мастильних матеріалів на території комбінату Атлас Управління Федеральної агенції державних резервів РФ в Ростовській області і нафтобазу Губкінська в Бєлгородській області.

ЗСУ знищили в Криму російський підводний човен та ЗРК С-400

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму, повідомив Генштаб ЗСУ. “За підтвердженою інформацією, вчора підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК Тріумф. Також в порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту РФ Ростов-на-Дону. В результаті влучання човен затонув на місці”, – йдеться в повідомленні. У Генштабі повідомляють, що підводний човен Б-237 Ростов-на-Дону (за класифікацією НАТО – клас Kilo) – один із чотирьох підводних човнів класу Kilo, які можуть застосовувати ракети Калібр.

Україна виграла перше золото Олімпіади-2024

Команда шаблісток виграла перше “золото” України на Олімпійських іграх-2024. Фехтувальниці Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук, Юлія Бакастова перемогли збірну Південної Кореї.

S&P знизило кредитний рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги України в іноземній валюті до рівня “вибірковий дефолт” – з CC/C до SD/SD – через пропущену 1 серпня виплату за єврооблігаціями на тлі реструктуризації боргу. У результаті також було знижено рейтинг випуску єврооблігацій суверена 2026 року до D (дефолт) з CC, тоді як рейтинг CC за рештою випусків старших незабезпечених валютних облігацій України підтверджено.

США перекидають війська на Близький Схід

США відправляють авіаносну ударну групу, додаткові військові кораблі і ескадрилью винищувачів на Близький Схід після іранських погроз помститися Ізраїлю за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Крім того, на Близький Схід і в Середземне море також будуть відправлені есмінці і крейсери, здатні перехоплювати балістичні ракети.

Ізраїль і Хезболла обмінялися ударами

В Армії оборони Ізраїлю увечері в суботу повідомили, що атакували низку об’єктів Хезболли та ліквідувала представника терористичної організації. У Хезболлі заявили, що відповіли десятками ракет по півночі Ізраїлю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 3 =

Back to top button