Україна

Підрив росіянами Каховської ГЕС: Україна звернулася до ЄСПЛ


Підрив росіянами Каховської ГЕС: Україна звернулася до ЄСПЛ

Підрив греблі, яка є об’єктом критично-важливої соціальної інфраструктури, порушує Женевську конвенцію.

Укргідроенерго звернулось до Європейського Суду з прав людини (ЄСПЛ) та проінформувало про вчинений Росією терористичний акт на Каховській ГЕС, в результаті підриву якої на Херсонщині повністю та частково затоплено низку населених пунктів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

З метою якнайшвидшого захисту порушених прав та інтересів компанія просить суд розглянути можливість визначити першочерговість розгляду відповідної справи.

В Укргідроенерго заявили, що підрив греблі, яка є об’єктом критично-важливої соціальної інфраструктури, порушує Женевську конвенцію. Вчинені Росією дії грубо порушили порядок ведення війни, створили додаткові та невиправдані ризики для життя, здоров’я і майна цивільних осіб, а також призвели до пошкодження та знищення майна Укргідроенерго, яке не підлягає відновленню.

Нагадаємо, вночі 6 червня окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. У Херсонській області повністю або частково затоплено низку населених пунктів.

Як повідомлялося, вже вдалося евакуювати 1854 людини, однак евакуація триває. Однак росіяни обстрілюють населені пункти, де ведеться евакуація.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button