Україна

Підрив КГЕС: втрачено понад 10 куб. км води


Підрив КГЕС: втрачено понад 10 куб. км води

Водосховище, яке забезпечувало питною водою понад 1 млн українців, знищене росіянами, констатують у Міндовкілля.

Щоб відновити усі екосистеми, які постраждали через теракт на Каховській ГЕС, можуть знадобитися десятки років. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини повідомив міністр захисту довкілля і природних ресурсів Руслан Стрілець, пише преслужба міністерства.

За словами міністра, Україна орієнтовно втратила більше ніж 10 кубічних кілометрів найціннішого ресурсу – води, а площа водосховища зменшилася приблизно на 80%.  Водосховище, яке забезпечувало питною водою понад 1 млн українців, знищене росіянами.

“Через теракт було затоплено близько 80 тис. га заповідних територій. Нацпарки Нижньодніпровський, Великий Луг та Кам’янська Січ очікує поступове і довге відновлення. Ми назавжди можемо втратити ендемічні види рослин та тварин, серед яких морський судак, 70% ареалу світової популяції мишівки Нордмана, до 50% ареалу сліпака піщаного та ємуранчика”, – зазначив Руслан Стрілець.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС, що викликало масштабне затоплення територій у Херсонській області та завдало значних екологічних, економічних та гуманітарних збитків Україні.

Підрив ГЕС: на подолання наслідків виділили 4 млрд

 

Можна перейти вбрід: в ОП показали фото Дніпра після підриву Каховської ГЕС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button