Україна

Підозрюваного у хабарництві главу Тернопільської облради поновили на посаді


Підозрюваного у хабарництві главу Тернопільської облради поновили на посаді

Суд задовольнив позов про поновлення на посаді Михайла Головка та виплату зарплати у розмірі 591 тисяча гривень за час вимушеного прогулу.

Львівський адміністративний суд поновив Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради. Про це інформує суспільне у четвер, 1 серпня.

Цю інформацію підтвердив Михайло Головко. За його словами, восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов про поновлення на посаді та виплату зарплати у розмірі 591 тисяча гривень за час вимушеного прогулу.

 
Суспільне

Прессекретар Тернопільської обласної ради Роман Яворський телефоном повідомив, що про результати суду знають, але чекають повного тексту рішення.

“Поки немає офіційного рішення суду коментувати поновлення Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради не будуть”.

Головка звільнили з посади голови Тернопільської обласної ради під час сесії 26 жовтня 2023 року. Це рішення депутати підтримали одностайно.

Як відомо, у червні Головка і двох заступників голови обладміністрації викрили на хабарі в 2,4 млн гривень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років, із конфіскацією майна.

Суд обрав Головку запобіжний захід у вигляді арешту із заставою у 805 тис. гривень. За нього було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.

У липні 2023 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовився відсторонити від посади голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − nine =

Back to top button