Україна

Підбите в Севастополі судно Мінськ вийшло із сухого доку – соцмережі


Підбите в Севастополі судно Мінськ вийшло із сухого доку - соцмережі

Підводний човен Ростов-на-Дону, що теж розбитий ракетою, як і раніше, стоїть у сухому доці.

Великий десантний корабель (ВДК) Мінськ, що був відбитий у вересні в Севастополі, вивели із сухого доку. Про це в понеділок, 4 грудня, на своєму Telegram-каналі повідомляє моніторингова група Кримський вітер з посиланням на дані супутника SkySat, які опублікував OSINT-дослідник MT Anderson.

Цей ВДК нині з повністю зрізаною надбудовою знаходиться в Корабельній бухті поряд із сухим доком, у якому корабель підбила українською ракетою 13 вересня. Підводний човен Ростов-на-Дону, теж розбитий ракетою, як і раніше, стоїть у сухому доці.

В Корабельній бухті також стоїть ще один ВДК проекту 775. Моніторингова група припускає, що той, імовірно, мають у майбутньому відремонтувати.

У Корабельній бухті є виробничі потужності Севастопольського морського заводу імені Серго Орджонікідзе.

Як відомо, в Севастополі 13 вересня пролунали вибухи. Пізніше у Міноборони РФ заявили про атаку 10 крилатих ракет на судноремонтний завод ім. С. Орджонікідзе, які пошкодили два кораблі.

У свою чергу Головне управління розвідки Міноборони заявило, що у Севастополі було уражено великий десантний корабель та підводний човен росіян. А російські Telegram-канали стверджують, що мова про корабель Мінськ на підводний човен Ростов-на-Дону.

Атака на Севастополь: які кораблі втратила Росія

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button