Україна

Перші літаки F-16 прибули в Україну – Bloomberg


Перші літаки F-16 прибули в Україну - Bloomberg

Поки мова йде про невелику кількість літаків, але з часом потенціал зросте, стверджують джерела.

Україна отримала першу партію винищувачів F-16 від західних союзників. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела у середу, 31 липня.

“Кінцевий термін для передачі військових літаків американського виробництва був кінець цього місяця, і він був дотриманий, за словами людей, знайомих з цим питанням, які говорили на умовах анонімності. За їх словами, кількість літаків невелика”, – йдеться у повідомленні.

При цьому поки незрозуміло, чи зможуть українські пілоти, які навчалися разом зі своїми західними союзниками протягом останніх місяців, негайно використовувати ці бойові літаки або процес займе більше часу.

Агентство зазначає, що навіть невелика кількість літаків повинна допомогти Києву. А з часом цей потенціал зросте, що дасть змогу подолати перевагу Росії в повітрі.

Напередодні ЗМІ повідомили, що США погодились озброїти власними ракетами винищувачі F-16, які Україні передадуть європейські союзники. Мова йде про ракети AGM-88 HARM класу “повітря-земля”, боєприпаси JDAM підвищеної дальності, які перетворюють некеровані бомби на “розумну” зброю, та малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × two =

Back to top button