Україна

Перепустки в транспорт у Києві під час можливого локдауну будуть електронними

Київська влада розробляє алгоритм впровадження електронних перепусток для проїзду в транспорті на випадок запровадження локдауну. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, повідомляє 1News.

«Врахувавши попередній досвід, ми вирішили, що у разі необхідності запровадження у столиці суворого локдауну, для перевезення громадським транспортом працівників критичної інфраструктури будуть запроваджені електронні перепустки», – пише він на своїй сторінці у Facebook.

Наразі, за його словами, підрозділи КМДА розробляють алгоритм запровадження цієї процедури.

«Як тільки робота над алгоритмом буде завершена, його опублікують на офіційному порталі КМДА. Сьогодні ж те, що можуть зробити керівники таких підприємств – визначити потребу у перепустках і зорієнтуватися, для кого вони можуть бути справді необхідними», – зазначає Поворозник.

Заступник голови КМДА додав, що наразі ніяких списків до КМДА направляти не потрібно.

«Усі необхідні інструкції та роз’яснення щодо оформлення електронних перепусток будуть оприлюднені на Офіційному порталі Києва. Також оперативну інформацію про карантинні обмеження, якщо їх вирішать запроваджувати, можна отримати з Телеграм-каналу КМДА та в інших соціальних мережах міської адміністрації», – додав він.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров’я не планує поки скасовувати масочний режим навіть для вакцинованих, а також припускає, що внутрішній сертифікат про вакцинацію стане «перепусткою» в публічні заклади в Україні.  Про це головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив в інтерв’ю «Українській правді».

«Основна ідея, яка використовувалась в інших державах, і яку, найімовірніше, буде використовувати Україна – це максимальне використання внутрішнього цифрового сертифікату. Він має стати умовною перепусткою. Зараз внутрішні сертифікати лише тестуються, поки що немає інформації, як це буде працювати на тому чи іншому рівні епідембезпеки. Ми будемо це обдумувати вже після завершення тестування. Це буде QR-код, який показуватиме, що людина вакцинована або перехворіла, або має негативний ПЛР чи антиген-тест», – зазначив він.

Back to top button