Україна

Перемовини з ОРДЛО – Лавров вважає Кулебу Геббельсом – 1News

Сергій Лавров
МЗС Росії

У Москві вважають, що український міністр намагається “переписати Мінські домовленості”

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відреагував на слова очільника МЗС України Дмитра Кулеби про те, що українська влада не піде на прямий діалог з незаконною владою ОРДЛО. Російський дипломат вважає, що заяви Кулеби перевершують “мистецтво головного пропагандиста Третього рейху”. Про це він повідомив під час брифінгу.

Український міністр зазначав, що прямого діалогу з ОРДЛО не буде, оскільки це не передбачено Мінськими домовленостями. В Москві вважають таку риторику “школою Геббельса”.

“Але це точно абсолютно школа Геббельса, а може навіть перевершує мистецтво головного пропагандиста Третього рейху, тому що на блакитному оці вимовляти брехню, відкидати те, що схвалено Радбезом ООН і записано чорним по білому, і при цьому абсолютно не турбуватися, що Лондон, Вашингтон або Берлін його одерне, – це, звичайно, положення досить комфортне для демагогів, які відстоюють свою правоту, намагаючись переписати Мінські домовленості”, – висловився Лавров.

Довідка

Йозеф Геббельс – один з послідовників Адольфа Гітлера. У нацистській Німеччині був міністром пропаганди і президентом імперської палати культури. Геббельс зосередив у своїх руках управління пресою, радіо, кінематографом та іншими сферами культури й був одним із головних ідейних натхненників Голокосту.

1News за темою: Виконання Мінських угод загрожує руйнуванням України, – секретар РНБО

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що головна вимога Російської Федерації – щоб Україна розпочала прямі перемовини з незаконною владою ОРДЛО. Український міністр запевнив, що цього не відбудеться.


Джерело

Back to top button