Україна

Переговори з ЄС: Кабмін погодив два законопроекти


Переговори з ЄС: Кабмін погодив два законопроекти

Прийняття цих законопроектів означатиме виконання одразу двох із чотирьох ключових рекомендацій Єврокомісії, які були надані Україні.

Кабінет міністрів погодив два важливі законопроекти, ухвалення яких є умовою для початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Про це у вівторок, 14 листопада, повідомили міністр юстиції Денис Малюська у Facebook та представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

За словами Малюськи, уряд на сьогоднішньому засіданні погодив законопроекти:

  • про збільшення кількості співробітників НАБУ на 300 осіб (поетапно, по 100 протягом кожного з наступних років);
  • про виключення окремих положень із закону про запобігання корупції, що зменшують ефективність механізму декларування активів.

“Прийняття цих двох законопроектів означатиме виконання одразу двох із чотирьох ключових рекомендацій, які надала нам Єврокомісія у своєму звіті щодо розширення”, – зазначив міністр.

У свою чергу Мельничук уточнив, що першим законопроектом пропонується збільшити кількість співробітників НАБУ з 700 до 1000. При цьому кількість начальницького складу хочуть збільшити з 500 до 750 осіб.

А другим законопроектом, за його даними, планується скасування обмежень повноважень НАБУ щодо продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, придбаного декларантами до призначення на посаду державної служби.

Нагадаємо, 8 листопада Єврокомісія оприлюднила звіт про прогрес України та інших країн-претендентів на шляху до вступу в Євросоюз. Було рекомендовано розпочати з Україною вступні переговори, але з умовою впровадження зазначених у звіті реформ.

Щоб ці переговори розпочалися, таке рішення мають підтримати усі лідери країн-членів ЄС. Вони розглянуть це питання на саміті 14 грудня.

Орбан виступив проти початку переговорів про вступ України в ЄС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button