Україна

Перебої зі світлом залишаються у 180 населених пунктах


Перебої зі світлом залишаються у 180 населених пунктах

На ранок знеструмленими залишалося понад 300 населених пунктів, енергетики продовжують відновлювати інфраструктуру.

 
У 180 населених пунктах України залишаються проблеми із енергопостачанням після ракетних ударів Росії по об’єктах критичної інфраструктури. Про це у вівторок, 11 жовтня, розповів прес-офіцер ДСНС Олександр Хорунжий.
 

 
За його словами, були пошкодження критичної інфраструктури у 13 областях та Києві. Пожежі на 51 об’єкті загашено, енергетики працюють над відновленням електропостачання.
 
Хорунжий уточнив, що вчора було знеструмлено понад 1300 населених пунктів у 15 областях. Наразі перебої зі світлом залишаються у 180 населених пунктах.
 
Усього внаслідок ракетних ударів було пошкоджено 205 об’єктів, з яких 45 приватних будинків, 30 багатоповерхових будинків та об’єкти критичної інфраструктури.
 
Своєю чергою, голова Міненерго Герман Галущенко подякував енергетикам за роботу, а українцям – за економію електроенергії.
 
“Ваша підтримка, справді, допомогла! Якщо сьогодні ввечері ми зможемо повторити такий свідомий підхід до розумного енергоспоживання, графіки аварійних відключень по країні можуть бути суттєво скорочені”, – наголосив він.
 
“Цей осінньо-зимовий період буде складним, і всі вчора побачили, чим саме. Тому розумне споживання електроенергії та тепла має стати нашою звичкою”, – додав міністр.
 
Станом на ранок 11 жовтня знеструмленим був 301 населений пункт.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button