Україна

Пенсіонери на Херсонщині самі вийшли з-під окупації


Пенсіонери на Херсонщині самі вийшли з-під окупації

Літні люди пішки пройшли кілька кілометрів, перейшли річку і дісталися найближчого населеного пункту.

 
У Херсонській області 12 людей похилого віку з тимчасово захопленого РФ села пішки вийшли на підконтрольну ЗСУ територію, перейшовши річку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.
 
Нині частина сіл Херсонської області перебуває під окупацією російських військ. Безпечних шляхів евакуації поки що немає, поблизу сіл на лінії фронту тривають важкі бої, населені пункти щодня обстрілюються із реактивних систем залпового вогню. Але незважаючи на смертельну небезпеку, люди все ж таки самостійно виходять з-під обстрілів.
 
Цього разу 12 мешканців непідконтрольного населеного пункту, назву якого з міркувань безпеки правоохоронці не називають, змогли звідти евакуюватися. Люди похилого віку пішки пройшли кілька кілометрів, далі перейшли річку Інгулець і дісталися найближчого населеного пункту, підконтрольного Україні, де несуть службу працівники Бериславського районного відділу поліції.
 

 
 
Правоохоронці зустріли втомлених людей та заспокоїли їх. Чоловіки і жінки розповіли, що все життя прожили у селі, тож знають усі можливі місця переправи. За їхніми словами, у тому населеному пункті ще залишаються до ста мирних жителів, переважно похилого віку, які не захотіли залишити будинки і господарства.
 
Співробітники поліції доставили чоловіків і жінок у безпечне місце тимчасового притулку подалі від зони бойових дій.
 
У поліції нагадали, що зараз, коли частина сіл Херсонської області перебуває під тимчасовою окупацією російських військ, безпечних шляхів евакуації немає. Поблизу сіл на лінії фронту тривають важкі бої, населені пункти щодня обстрілюються із реактивних систем залпового вогню.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на ранок п’ятниці, 2 вересня, ситуація на фронтах Південного напрямку продовжувала бути складною, але контрольованою. Успіхи ЗСУ є досить переконливими.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button