Світ

Швеція виділила Україні 28 млн євро

Швеція виділила Україні 28 млн євро

Фото: Shutterstock

Уряд Швеції виділив кошти для України

18 млн євро буде передано трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України, а 10 млн євро – до Фонду НАТО для України.

Уряд Швеції виділив 28 млн євро на підтримку обороноздатності України. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Зазначається, що 18 млн євро буде передано трьом коаліціям у рамках Контактної групи з питань оборони України, а 10 млн євро – до Фонду НАТО для України.

За словами міністраоборони Швеції Поля Йонсон, шведська підтримка буде поступово переходити до закупівлі нового обладнання у промисловості для передачі Україні.

Завдяки цим платежам до фондів ми зможемо зміцнити оборону України в плані безпілотників, розмінування та посилення можливостей українських ВМС”, – зазначив він.

Швеція виділяє 5 мільйонів євро на користь коаліції з розмінування, які будуть спрямовані на спільні закупівлі обладнання та навчання українського персоналу.

Три мільйони євро виділяють на коаліцію морської безпеки, яка підвищує потенціал України в галузі безпечних морських перевезень у Чорному морі, а також розширює можливості українських ВМС у галузі морського спостереження, амфібійних боїв, контролю над морем і протидії російським військовим кораблям.

А 10 мільйонів буде передано коаліції безпілотників. За підтримки Коаліції безпілотників можливості України в галузі безпілотників будуть розширені за рахунок навчання більшої кількості українських солдатів. Це також допоможе Україні в закупівлі безпілотників.

Раніше Комітет з фінансів парламенту Швеції підтримав пропозицію уряду про постачання в Україну нової партії військової допомоги.

Нагадаємо, у лютому влада Швеції представила 15 пакет військової допомоги Україні, вартість якого стала найбільшою – 7,1 млрд шведських крон (понад 680 млн доларів).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × one =

Back to top button