Україна

Паспорти РФ на Донбасі – МЗС України звернулося до ОБСЄ – 1News


Фото з відкритих джерел

Ідеться про загрозу масової видачі російських документів

Міністр закордонних справ України звернувся до чинного очільника ОБСЄ Збіґнєва Рау з проханням підготувати звіт про видачу російських паспортів жителям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це повідомила пресслужба МЗС України.

Зазначається, що ОБСЄ просять підготувати інформацію про загрозу російських документів. “Дмитро Кулеба звернувся до діючого глави ОБСЄ із запитом підготовки тематичного звіту ОБСЄ про загрози масової видачі Росією російських паспортів для жителів тимчасово окупованих територій Донбасу”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що Росія продовжує масову роздачу паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. За його словами, під виглядом захисту “російських громадян” Москва може розпочати нове вторгнення в Україну.

1News за темою: Є всі підстави для санкцій проти РФ за видачу російських паспортів українцям на Донбасі, – Кулеба

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов зазначав, що видача російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Донбасу необхідна президенту РФ Володимиру Путіну, аби отримати ще 500 тисяч голосів на виборах до Держдуми. Тоді він говорив, що паспортизація в ОРДЛО рівносильна видачі аусвайсів, які видали нацисти під час окупації України.


Джерело

Back to top button