Події

Представниці Офісу Генпрокурора взяли участь у дискусії на IV Всеукраїнському …

Представниці Офісу Генпрокурора взяли участь у дискусії на IV Всеукраїнському форумі юристок ЮрФем, у центрі уваги – протидія сексуальному насильству під час агресії росії

????Захід проходив у Києві за підтримки Програми підтримки ОБСЄ для України та Програми USAID «Справедливість для всіх» – USAID Justice for All Activity”.

????Цьогоріч учасники форуму зосередили свою увагу на одному з найжахливіших видів воєнних злочинів, які вчиняють російські військові, – сексуальному насильстві.

????Обговорили відновлення справедливості для постраждалих і забезпечення гарантій неповторення, реагування на злочини сексуального насильства, вчинення таких злочинів стосовно дітей, а також комунікацію щодо справ СНПК із суспільством.

????Керівник профільного управління Офісу Генпрокурора Ірина Діденко підкреслила, що, перш за все, прокурори орієнтуються на надання допомоги постраждалим та максимальний захист їхніх прав.

????Для цього державним та громадським сектором напрацьовуються спільні рішення для роботи з випадками СНПК.

????На звільнених від ворога територіях працюють мобільні слідчо-прокурорські групи.

???? Усі ці кроки наближають нас до спільної мети – забезпечити справедливість і запобігти повторенню цих жахливих злочинів. Заради усіх, хто постраждав, та заради майбутніх поколінь українців. І не лише українців, – зазначила у своєму виступі заступниця Генпрокурора Вікторія Літвінова.

????Захід об’єднав понад 150 представниць юридичної спільноти, суддів, адвокатів, представників правоохоронних органів та державних інституцій.

????Присутні скоординували наступні кроки щодо врахування міжнародних стандартів при здійсненні правосуддя у цих категоріях справ, впровадженні їх у законодавчу та правозастосовну практику.

Більше

Back to top button