Україна

ПАРЄ розгляне резолюції щодо звільнення полонених українців


ПАРЄ розгляне резолюції щодо звільнення полонених українців

У ПАРЄ вже зареєстрована резолюція, що стосується теми звільнення військовополонених. Також найближчим часом буде готовий текст стосовно цивільних у полоні.

Україна продовжує просувати порядок денний щодо звільнення всіх українських військовополонених та цивільних заручників Кремля. Про це поінформувала народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева-Федоренко, передає пресслужба ВР напередодні, 5 серпня.

У Парламентській асамблеї Ради Європи опрацьовують відповідні резолюції.

“У ПАРЄ вже зареєстрована резолюція, що стосується теми звільнення військовополонених. Також найближчим часом буде готовий текст стосовно цивільних у полоні. Ми зробили все можливе і з Координаційним штабом зі звільнення українців з полону, і з Офісом Президента, і з Офісом омбудсмена, і з МЗС, щоб голоси тих, хто чекає своїх родичів, і тих, хто був у полоні й зараз звільнений, звучали на одному з найбільших парламентських майданчиків – майданчику Ради Європи, де представлені 46 парламентів і урядів”, – повідомила Мезенцева-Федоренко.

Також наразі триває робота над впровадженням пунктів плану миру президента Володимира Зеленського і ведеться підготовка до проведення другого Саміту миру.

Нагадаємо, Лубінець також розповів, що Україна дістала від російської сторони деяку інформацію про полонених. 

Лубінець розкритикував Червоний хрест за “позицію страуса”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × three =

Back to top button