Події

​​⚡ Держспецзв’язку, як член НКЦК, представлятиме Україну в Об’єднаному центрі пе…

​​ Держспецзв’язку, як член НКЦК, представлятиме Україну в Об’єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО

На сьогоднішньому засіданні члени Кабінету Міністрів України підтримали пропозицію Держспецзв’язку та ухвалили постанову «Про представника Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації в Об’єднаному центрі передових технологій з кібероборони НАТО» (CCDCOE). Ухвалення цього рішення стало результатом спільної роботи Служби та Національного координаційного центру кібербезпеки.

Заявку на приєднання України до CCDCOE було подано Національним координаційним центром кібербезпеки при РНБО України за участі Держспецзв’язку у серпні 2021 року. У березні минулого року її було підтримано всіма членами Керівного комітету одностайно. У січні Секретар Рада національної безпеки і оборони України Олексій Данілов підписав Технічну угоду про приєднання України до Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (CCDCOE)????
https://cip.gov.ua/ua/news/ukrayina-pidpisala-ugodu-pro-priyednannya-do-ob-yednanogo-centru-peredovikh-tekhnologii-z-kiberoboroni-nato

✍️ Підписання Україною Технічної угоди про вступ, а в подальшому – й іншими країнами-членами Центру – формалізує нашу участь у CCDCOE.

Наявність представника Держспецзв’язку в CCDCOE дасть можливість посилити обмін досвідом у сфері кіберзахисту та кібероборони між Україною та країнами-членами CCDCOE, що сприятиме збільшенню ефективності протидії агресії у кіберпросторі. Українські фахівці дістануть доступ до величезної бази знань, зможуть брати участь у спільних кібернавчаннях та проводити разом із партнерами дослідження у сфері кібербезпеки, у тому числі – у сфері захисту критичної інфраструктури.

ℹ️ Обʼєднаний центр передових технологій з кібероборони НАТО – один із Центрів НАТО, який забезпечує боротьбу з кібератаками та кіберзахист інформаційних систем, а також навчання та підготовку фахівців із кіберзахисту НАТО. До Центру входять 38 країн (29 країн-членів НАТО та дев’ять країн-партнерів, однією з яких є Україна).

Back to top button