Україна

Пандемія коронавірусу – вчені дослідили вплив COVID-вакцини на плід вагітних – 1News


фото з відкритих джерел

Дослідники зібрали дані про 24 тисячі породіль, 17 тисяч з яких зробили щеплення під час вагітності

Ізраїльські вчені Інституту досліджень та інновацій лікарняної каси “Маккабі” провели масштабне дослідження, присвячене впливу щеплення від коронавірусу, зробленого під час вагітності, на розвиток плода та на новонароджену дитину. Про це повідомляє NEWSru.co.il.

З березня по жовтень 2021 року вчені зібрали дані про 24 тисячі породіль, 17 тисяч з яких зробили щеплення під час вагітності. Під час порівняння даних вчені враховували вік матерів, термін вагітності, демографічні показники та сезонну вакцинацію від грипу.

Вчені проводили порівняння за такими показниками, як вага новонароджених, випадки їх госпіталізації, вроджені вади, дитяча смертність і наскільки часто у кожній групі відбувалися передчасні пологи.

У статистиці також було враховано дані про 2 тисячі новонароджених, матері яких зробили щеплення під час першого триместру вагітності – найважливішого періоду у формуванні плода.

У звіті зазначається, що передчасні пологи в групі вакцинованих жінок відбувалися в 4,2% випадках, у групі невакцинованих цей показник становив 4,8%. Немовлята вакцинованих матерів у 5,1% випадків потребували госпіталізації (цей показник у другій групі становив 5,3%).

У звіті також йдеться, що вроджені вади у дітей зустрічалися в обох групах з однаковою частотою. Крім того, не було виявлено різниці у показниках дитячої смертності в обох групах.

1News за темою: Вакцинація проти коронавірусу є безпечною для вагітних

Нагадаємо, раніше шотландські медики заявили, що вагітні з діагнозом коронавірус помирають у 15 разів частіше за інших. У зв’язку з цим, вчені закликають майбутніх матерів щепитися від коронавірусної інфекції.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button