Цікаве

Науковці навчилися «завантажувати» інформацію прямо в мозок

Вчені каліфорнійської лабораторії HRL Laboratories запевняють, що знайшли спосіб записувати корисну інформацію прямо в мозок, пише 1NEWS з посиланням на bizua.org.

Завдяки цьому відкриттю навчання людини будь-яким навичкам зажадає набагато менше часу.

Запис тих чи інших даних прямо в мозок вважається святим Граалем сучасної науки. Вчені бачать величезні перспективи ще не створеної технології, яка дозволити оволодіти будь-яким навиком за короткий проміжок часу без будь-яких зусиль.

За словами американських дослідників, насправді це не так складно, як може здатися. При цьому вони вже досягли значних результатів: випробовувані поліпшили навички пілотування літаком на 33% в порівнянні з тими, хто не отримав доступу до нової технології.

Методика заснована на фіксації електричних сигналів в мозку пілота під час навчання. Дані були записані і передані новачкам, які навчалися на реалістичному авіасимуляторі.

Передача здійснювалася шляхом стимуляції мозку за допомогою надітого на голову обладнання. Дослідники відзначають, що швидкість оволодіння знаннями не така швидка, як в голлівудському фільмі «Матриця», але куди вище, ніж у звичайному житті.

Подробиць про нову технологію представлено не було, а значить, оцінити її реальний потенціал поки неможливо.

 

 

 

Back to top button