Україна

Пандемія коронавірусу – Скільки коштів потрібно бідним країнам – 1News

ВООЗ


Фото з відкритих джерел

Ідеться про десятки мільярдів доларів

Всесвітня організація охорони здоровʼя заявила, що для боротьби з поширенням пандемії COVID-19 у бідних країнах потрібно 23 мільярди доларів. Про це повідомляє Al Jazeera.

Кошти потрібні для того, щоб передати бідним країнам достатню кількість тестів, вакцин та препаратів для лікування коронавірусу. Тому органіщація закликає 55 найбагатших країн зібрати цю суму. Кошти підуть на програму “ACT (Access to COVID-19 Tools) Accelerator” – глобальну ініціативу для боротьби з коронавірусом у бідних державах.

“Поширення інструментів для боротьби з COVID-19 по всьому світу допоможе зупинити поширення вірусу, зупинить появу нових варіантів, дозволить розвантажити медичну систему та врятує життя”, – заявили у ВООЗ, додавши, що кожен місяць очікування матиме жахливі наслідки.

Наразі рівень вакцинації у бідних становить близько 10% населення, тоді як у заможних – близько 68%. ВООЗ називає це проявом нерівності та закликає допомогти бідним країнам. Минулого року кошти на підтримку програми виділили Канада, Німеччина, Кувейт, Норвегія, Саудівська Аравія та Швеція. Сполучені Штати виділили 64% від обіцяної суми, тоді як Китай – лише 3%.

1News за темою: COVID-19 перетворився на пандемію для бідних країн, – ВООЗ

Нагадаємо, не так давно Всесвітня організація охорони здоровʼя закликала не допустити несправедливого перерозподілу COVID-вакцин у світі. У ВООЗ заявляли, що бустерна вакцинація загрожує тим, що у бідних країнах може виникнути нестача препаратів.


Джерело

Check Also
Close
Back to top button