Світ

Данія посилює карантин

У Данії у кожного п’ятого заразився коронавірусом людини виявляють штам Омікрон, влада планує ввести нові обмеження. Про це повідомила прем’єр-міністр країни Метте Фредеріксен, пише 1news, посилаючись на 112ua.

За словами прем’єр-міністра, передбачається закрити театри, Кінотеатри, Концертні зали, парки розваг, музеї та художні галереї. У той же час в торгових закладах площею менше 2 000 квадратних метрів і ресторанах пропонується обмежити кількість відвідувачів.

Передбачається, що ресторани і нічні клуби повинні закриватися о 23:00, а продаж алкоголю буде заборонена після 22:00. Крім того, планується ввести масочний режим в навчальних закладах і релігійних спорудах.

Нові карантинні заходи ще належить затвердити парламенту.

Уряд Данії радить жителям обмежувати соціальні контакти під час різдвяних свят і настійно закликає державні та приватні компанії по можливості змушувати співробітників працювати з дому.

У Данії спостерігається зростання числа випадків Covid-19. Органи охорони здоров’я заявляють, що кількість інфікованих і госпіталізацій зростає швидше, ніж очікувалося. Зокрема, в четвер Країна повідомила про 9 999 нових випадків захворювання, а в п’ятницю їх число перевищило 11 тис.

Back to top button