Україна

Палата представників США ухвалила бюджет уряду на два місяці


Палата представників США ухвалила бюджет уряду на два місяці

Документ, що був ініційований спікером Палати Майклом Джонсоном, не передбачає фінансову допомогу Україні.

Палата представників США на черговому засіданні ухвалила бюджет фінансування уряду на два місяці без допомоги України. Ініціативу висунув спікер Палати Майк Джонсон. Про це йдеться на сайті американського парламенту.

Законопроєкт підтримали 336 конгресменів, проти виступили 95. Він передбачає продовження фінансування уряду США після 17 листопада, коли закінчується термін дії попереднього тимчасового бюджету.

Американський уряд тепер матиме кошти до 19 січня. Однак у документі не передбачені гроші на підтримку України та Ізраїлю.

Нагадаємо, що лідер більшості Демократичної партії в Сенаті Чак Шумер повідомив: об’єднаний пакет, який містить допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та кордону, буде розглянутий палатою після Дня подяки 23 листопада, коли сенатори від обох партій ведуть переговори щодо прикордонної політики.

Як ми вже писали, Палата представників Конгрессу США схвалила тимчасове фінансування уряду, що дозволить уникнути так званого шатдауну. Білий дім намагався включити до проєкту бюджету компромісні 6 млрд доларів для України до середини листопада, але ця ініціатива не набрала достатньо голосів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button