Україна

“Пакетне шоу”. Скандал зі святом прокурорівСюжет


 Пакетне шоу . Скандал зі святом прокурорів

В Україні розгорівся новий скандал через святкування в Офісі генпрокурора їхнього професійного свята.

Пакети з подарунками, ще пакети з подарунками, сотні пакетів з подарунками. Це все про святкування Дня прокуратури в Офісі генпрокурора. Такий “совок” та ще й під час повномасштабної війни не на жарт розлютив українців. “Подарункове” шоу вже стало причиною для службового розслідування. А хто засвітився серед “несунів” – далі в сюжеті.

“Пакетне шоу”

Минулої п’ятниці українські прокурори відзначали своє професійне свято. Під час урочистих заходів генеральний прокурор Андрій Костін закликав всіх своїх підлеглих бути не просто вдячними нашим захисникам, а підтримувати та допомагати усім необхідним.

“Кожен новий день у тилу – це життя наших воїнів на передовій … Пам’ятаймо про нашу величезну відповідальність перед українським народом”, – наголосив Костін.

Але в той же день журналіст Української правди Михайло Ткач зняв шокуючий репортаж про святкування професійного свята в Офісі генпрокурора та столичної прокуратури. Виявилось, що від ранку до пізнього вечора до відомства наче паломники приїздили “несуни”.

facebook.com/mixailotkach

Люди масово несли для прокурорів паперові пакети з подарунками і цих пакунків були сотні. Також можна було помітити квіти, повітряні кульки та готову їжу, зокрема, суші.

Хто “засвітився ” на записі

На відео розслідувачів помітили обраного від забороненої ОПЗЖ нардепа Григорія Мамку. Він – член парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.

 кадр з відео

Пізніше в телефонній розмові журналісти запитали нардепа чому він 1 грудня завітав до Офісу генпрокурора, той чесно зізнався, що теж приїхав вітати прокурорів з професійним святом.

“Я був запрошений на привітання… були урочисті заходи”, – сказав Мамка.

Реакція гепрокурора

Сьогодні Генеральний прокурор Андрій Костін відреагував, на матеріал Михайла Ткача і доручив провести службове розслідування.

“У зв’язку з опублікованим у медіа відео, Генеральний прокурор доручив Генеральній інспекції Офісу генерального прокурора невідкладно провести службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи”, – йдеться в повідомленні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button