Україна

Падіння курсу гривні – Суслов каже, що протягом січня НБУ витратив на підтримку курсу 1,5 млрд дол. – 1News


pnk.tv

Дії західних партнерів завдають Україні дуже серйозної економічної шкоди, каже Віктор Суслов

Національний банк України протягом січня витратив на підтримку курсу гривні близько 1,5 млрд дол. Якби не це, курс гривні вилетів би за рівень 30 гривень за долар. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” під час включення заявив ексміністр економіки Віктор Суслов.

https://www.youtube.com/watch?v=Iq5pphGiiaw

Віктор Суслов зазначив, що в першому півріччі 2022 року уряд розраховує отримати кредити від Міжнародного валютного фонду – 2,2 млрд дол. Ця сума вирішального значення мати не буде, переконаний колишній міністр.

Він також зазначив, що за останній період в результаті нагнітання паніки через загрозу вторгнення РФ курс гривні знизився.

“На його (курсу гривні. – Ред.) підтримку Національний банк витратив протягом січня близько 1,5 млрд дол. Якби не було такого витрачання валютних резервів, курс, швидше за все, вилетів би і за рівень 30 гривень за долар, що цілком можливо. Тому дії наших західних друзів завдають Україні дуже серйозної економічної шкоди”, – сказав Віктор Суслов.

1News за темою: Гривня просіла, це підтягне інфляційні процеси, – Бондаренко про наслідки нагнітання ситуації в Україні

Нагадаємо, як заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу з трибуни Верховної Ради 1 лютого, гривня поступово повертається до стабільного і запланованого курсу.

Нещодавно економіст Олег Пендзин заявив, що накопичення негативної інформації щодо можливого вторгнення РФ веде до погіршення економічної ситуації всередині країни.

А за словами доктора політичних наук Валерія Бебика, інформація про ймовірне вторгнення РФ вдарила не тільки по економіці України, а й по економіці Росії. Як зазначив експерт, глобальний бізнес не зацікавлений у війнах.


Джерело

Back to top button