Україна

Падіння Іл-76: Данілов розкритикував ООН і Червоний хрест


Падіння Іл-76: Данілов розкритикував ООН і Червоний хрест

Секретар РНБО звернув увагу, що представник ООН “обіймаються” з главою МЗС РФ, але не змогли відвідати місце авіакатастрофи.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов у коментарі Українському радіо 26 січня засудив Організацію об’єднаних націй (ООН) за її бездіяльність у питанні Іл-76.

Посадовець закликав не робити передчасних висновків й дочекатись остаточного з’ясування обставин.

“Ситуація перебуває на контролі у вищого військового політичного керівництва України. Ми розуміємо, що і де відбувається. Не так багато часу лишилося дочекатися, щоб ми остаточно дізналися, що там сталося”, – запевнив він.

За його словами, Росія, як і раніше намагається зобразити себе невинною після воєнних злочинів. Данілов також засудив бездіяльність ООН.

“ООН – дивна інституція, вона, перепрошую, в обіймах лапає (міністра закордонних справ Росії Сергія) Лаврова, “цілується в ясна” і при цьому не має права відвідати місце, де сталася, на їхній погляд, трагедія. Так що ж це тоді за ООН? Чим вона займається?”, – поставив риторичне запитання секретар РНБО.

Він також звернув увагу на бездіяльність Червоного хреста, що зобов’язаний був перебувати на місці падіння “буквально за години”.

“Якщо росіяни нікого туди не пускають – так вони можуть там наплести такого, що і на вуха (не натягнеш – ред)”, – резюмував Данілов.

Нагадаємо, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився військовий літак Іл-76. Російське Міноборони стверджувало, що в літаку нібито були українські полонені, яких везли на обмін. Водночас українські ЗМІ заявили, що Іл-76 перевозив ракети до комплексів С-300.

Пізніше в ГУР підтвердили, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, але цього так і не сталося. Росіяни опублікували “список” з 65 українських полонених, які нібито загинули під час катастрофи. Проте дані принаймні 17 людей з оприлюдненого списку збігаються з даними 17 бійців ЗСУ, яких обміняли ще 3 січня.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button