Україна

Отримали вироки троє бойовиків, які воювали проти України


Отримали вироки троє бойовиків, які воювали проти України

Двох бойовиків українські захисники взяли у полон під Авдіївкою у жовтні 2023 року, третього затримали в районі Новоселівки на Донеччині у серпні того ж року.

Реальні терміни ув’язнення отримали ще троє зрадників, які вступили до російських військ і воювали проти України. Про це сьогодні, 3 січня, повідомила пресслужба СБУ.

“Двох бойовиків українські захисники взяли у полон під час запеклих боїв під Авдіївкою у жовтні 2023 року. Ще одного затримали у ході безуспішного штурму агресором позицій ЗСУ в районі Новоселівки на Донеччині у серпні того ж року. Тоді українські воїни протягом доби відбили понад десяток атак рашистів. За матеріалами СБУ суд призначив двом зрадникам по 15 років тюрми, а ще одному – 12 років позбавлення волі”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що засуджені – жителі Донеччини й Криму, двоє з них приєднались до лав окупаційних угруповань Південного військового округу РФ ще до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а третій – у липні 2023 року.

“Двоє зрадників з Донеччини атакували позиції ЗСУ в районах Авдіївки та Бахмута у складі “114-ї окремої мотострілецької бригади” та “окремої артилерійської бригади Кальміус”. Третій зловмисник діяв у рядах окупаційної “132-ї мотострілецької бригади”. На посаді оператора протитанкових керованих ракет він брав участь у боях під Волновахою, а згодом – поблизу Красногорівки на Донеччині”, – повідомляють в СБУ.

Суд визнав усіх чотирьох винними в державній зраді, злочинні дії двох із них додатково кваліфікували як участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Раніше СБУ повідомляла, що затримано зрадницю, яка в Херсоні здавала окупантам українських патріотів. Зокрема за наведенням колаборантки рашисти викрали жінку, яка відмовилася “проголосувати правильно”, і відвезли її до російської катівні.

Киянин отримав 15 років за підготовку повітряних ударів по столиці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button