Події

​Розповідали про рух техніки та за гроші надавали дані про місця дислокації ЗСУ – …

Розповідали про рух техніки та за гроші надавали дані про місця дислокації ЗСУ – підозрюються двоє мешканок Донеччини

???? За даними слідства, у березні та квітні 2023 року мешканки смт Нью-Йорка м. Торецька та м. Слов’янська розміщували на Інтернет-ресурсах дані щодо перебування військових підрозділів ЗСУ на певних ділянках Донеччини.

????Прихильниця прокремлівської ідеології через «Telegram» надсилала двом мешканцям рф і так званої «днр» голосові повідомлення.

????Вона розповідала їм про розташування сил тероборони та переміщення техніки, зокрема реактивних систем залпового вогню, на території однієї з громад Бахмутського району.

????Інша інформаторка переписувалась у забороненій соцмережі «Однокласники» з мешканцем м. Рязані, який воює проти України як стрілок кулеметного взводу армії держави-агресора.

????У своїх повідомленнях вона надавала військовослужбовцю рф дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ у м. Слов’янську.

????При цьому робила це небезкорисно – за «роботу» на окупантів жінка отримала на банківську картку 2 000 грн.

????За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури обом місцевим мешканкам повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

БІЛЬШЕ

Back to top button