Події

Річниця деокупації правобережної Херсонщини. Цей день став можливим завдяки…

Forwarded From Ігор Клименко | МВС

Річниця деокупації правобережної Херсонщини.

Цей день став можливим завдяки безстрашності та героїзму усіх складових Сил оборони країни. Наші бійці крок за кроком просувались і витісняли загарбників з української землі.

Сьогодні нацгвардійці у складі вогневих груп забезпечують захист неба від атак з повітря. Тепер на честь Нацгвардії названо один з проспектів Херсона.

Підрозділи Державної прикордонної служби безпосередньо брали участь у деокупації Давидового Броду, Дудчан та самого Херсону.

Титанічні зусилля саперів ДСНС дозволяють поступово повертати безпеку на вулиці міста. За цей час фахівці перевірили понад 8,5 тисяч гектарів території. Знищено більше 37 тисяч вибухонебезпечних предметів. Але ворог обстрілює Херсонщину щоденно, тож питання розмінування лишається одним з ключових.

Поліцейські відновили роботу вже наступного дня після деокупації. Попри постійні ворожі атаки, правоохоронці несуть службу на блокпостах, збирають і документують докази воєнних злочинів окупантів, здійснюють контрдиверсійні заходи, роздають гуманітарну допомогу та всіляко підтримують херсонців.

На правобережжі Херсонщини задокументовано майже 650 воєнних злочинів. Поліцейські перевірили понад 13 тисяч осіб на причетність до колабораційної діяльності.

Окремим викликом стала ліквідація наслідків підриву Каховської ГЕС. Поліцейські, рятувальники та військові залучалися до проведення евакуації цивільного населення, передавали гуманітарну допомогу в підтоплені райони.

Розуміємо, що багато наших людей, які опинилися під окупацією, втратили документи. Підрозділи Державної міграційної служби допомагають із відновленням. Вже оформили майже 15 тисяч паспортних документів для мешканців Херсонщини. Для зручності населення також функціонують мобільні сервісні центри.

Дякую всім, хто наближає перемогу Україну! Вірю, що скоро над усіма нашими містами і селами замайорить жовто-блакитний прапор!

Перед нами ще багато викликів, але ми знаємо, що робити далі

Back to top button