Україна

Орбан не проросійський політик – Кулеба


Орбан не проросійський політик - Кулеба

Якби підтвердилося, що Віктор Орбан є проросійськи налаштованим, то це означало б великі проблеми для ЄС і Угорщини, вважає міністр.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан і очільник зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто є не проросійськими, а проугорськими політиками. Про це сказав глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю угорському порталу Telex у вівторок, 30 січня.

“Якби це підтвердилося (що Орбан та Сіярто є проросійськи налаштованими – ред.), це означало б великі проблеми як для ЄС, так і для Угорщини. Але я думаю, що вони налаштовані проугорськи. Якби вони були проросійськими, то Петер не заявив би на нинішній зустрічі, що поважає територіальну цілісність і суверенітет України”, – заявив Кулеба.

Як відомо, 29 січня в Ужгороді відбулася зустріч Кулеби, Сіярто і глави Офісу президента Андрія Єрмака. За її підсумками Дмитро Кулеба заявив, що українська сторона отримала максимум.

Зокрема, планується остаточно врегулювати суперечку з Угорщиною щодо прав нацменшин і спеціальна комісія під егідою МЗС за 10 днів представить “конкретне розуміння” у цьому напрямку.

У свою чергу Сійярто заявив, що Будапешт хоче повернення для угорської меншини Закарпаття прав, які вона мала до 2015 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button