Україна

Опитування показало ставлення українців до титрів в іноземних фільмах


Опитування показало ставлення українців до титрів в іноземних фільмах

Автори дослідження зазначають, що низька підтримка демонстрації фільмів англійською мовою зумовлена низьким рівнем володіння цією мовою в Україні.

Соцопитування показало, що абсолютна більшість українців виступають за збереження дубляжу іноземних фільмів українською мовою і проти титрів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на оприлюднені під час прес-конференції результати опитування Центру Разумкова.

Серед варіантів перегляду англомовних фільмів українці обрали:
англійською мовою – 1,7%,
англійською мовою з українськими субтитрами – 8,3%,
дубльований фільм українською мовою – 54,9%,
дубльований фільм українською мовою з субтитрами англійською – 15,6%,
дубльований російською мовою – 7,1%,
жоден з запропонованих – 7,5%.

Автори дослідження зазначають, що низька підтримка демонстрації фільмів англійською мовою зумовлена низьким рівнем володіння цією мовою в Україні: лише 1% опитаних відповіли, що володіють нею вільно, 7,5% – що можуть читати, писати і говорити англійською, але не володіють вільно, 19% – що можуть трохи читати, писати або говорити англійською, але погано, 27% – що орієнтуюся в окремих словах і простих фразахі не більше, 44% – що зовсім не знають англійської.

Серед людей з вищою освітою 2,5% володіють англійською вільно, 13% можуть читати, писати і говорити, але не володіють вільно. Що молодші респонденти, то частіше вони поідомляють про володіння англійською.

Нагадаємо, 28 червня президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про застосування англійської мови в Україні. У документі зазначалось, що сферу використання англійської розширять у військовій, медичній, транспортній системах, а також у сфері культури. 

Українці обурились цим нововведенням, оскільки законопроєкт передбачав збільшення частки фільмів мовою оригіналу. А замість дубляжу мали бути лише українські субтитри.

Англійську будуть знати всі: що несе новий закон

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button