Україна

Оприлюднено перелік шкіл, в яких можна навчатися дистанційно з-за кордону


Оприлюднено перелік шкіл, в яких можна навчатися дистанційно з-за кордону

Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну.

Міносвіти оприлюднило перелік українських шкіл, в яких проводитиметься вивчення предметів українознавчого компонента для українських дітей, що перебувають за кордоном.

“Нещодавно набув чинності наказ МОН, що визначає особливості навчання дітей, які нині вимушено перебувають за кордоном й навчаються одночасно в школі країни перебування та Україні. Такі діти мають право навчатися дистанційно в окремо визначених органами місцевого самоврядування закладах освіти й вивчати лише предмети українознавчого компонента, такі як українська мова, література, історія України тощо. Це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах”, – ідеться в повідомленні МОН.

Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну або в разі бажання далі навчатися за стандартною дистанційною, сімейною формами чи екстернатом.

Повний перелік шкіл доступний за посиланням.

Раніше в МОН повідомляли, що батьки школярів мають право обирати будь-яку форму навчання.

Швейцарія виділила Україні понад шість млн доларів на ремонт шкіл

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button