Події

Володимир Зеленський подякував волонтерам і рятувальникам Польщі за значну пі…

Володимир Зеленський подякував волонтерам і рятувальникам Польщі за значну підтримку українського суспільства ⤵️

У ході візиту до польської Республіки Президентські подружжя України та Польщі поспілкувалися з представниками польських волонтерських, рятувальних служб та служб із розмінування, які беруть участь у наданні логістичної та гуманітарної допомоги Україні.

Так, з перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію нашої країни за ініціативи ДСНС на базі підрозділів Державної пожежної служби Республіки Польща було організовано Логістичні гуманітарні центри з надання допомоги українським рятувальникам у м. Жешуві та м. Ніско. Ці ХАБи збирають допомогу, яку пропонують країни Євросоюзу і направляють її в Україну.

Від уряду Республіки Польща були надані пожежні та спеціальні автомобілі, пожежно-технічне та аварійно-рятувальне обладнання, захисний одяг для рятувальників, спорядження та засоби захисту, вироби медичного призначення, а також безпілотні літальні апарати.

Зокрема, в рамках взаємодії українсько-польських рятувальних Служб, для ДСНС України передано два аварійно-рятувальних автомобілі важкого типу, які є унікальним технічним рішенням для надання допомоги під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, а також два автопідйомники Bronto.

Back to top button