Україна

ООН заявила про “дискримінацію” щодо УПЦ МП. Київ відповів


ООН заявила про дискримінацію щодо УПЦ МП. Київ відповів

Міністерство закордонних справ закликало комісара ООН не давати незбалансованих оцінок у справі УПЦ МП.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) вважає, що обшуки силовиків у будівлях Української православної церкви Московського патріархату можуть мати “дискримінаційний характер”. Про це йдеться у звіті ООН щодо ситуації з правами людини в Україні за останні півроку.

“УВКПЛ стурбоване, що дії держави, спрямовані проти УПЦ, можуть мати дискримінаційний характер. УВКПЛ також нагадує про необхідність забезпечення того, щоб усі особи, яким висунуто кримінальні звинувачення, користувалися всім спектром прав на справедливий судовий розгляд”, – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві закордонних справ України закликали комісара ООН не давати незбалансованих оцінок у справі УПЦ МП, заявивши, що свобода віросповідання не дає права на діяльність, яка підриває нацбезпеку.

“Україна – демократична держава, в якій гарантується свобода віросповідання. Водночас свобода не є тотожною праву займатися діяльністю, яка підриває національну безпеку”, – написав прес-секретар МЗС Олег Ніколенко у Facebook.

Спікер закликав УВКПЛ утримуватися від незбалансованих політичних оцінок та засновувати свої доповіді на фактах.

Нагадаємо, раніше СБУ провела контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях.

Силовики виявили в єпархіях УПЦ МП російські паспорти, склади пропагандистської літератури, георгіївські стрічки, символіку забороненої партії ОПЗЖ та перепустки окупантів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button