Україна

Окупанти завозять на Луганщину сім’ї представників “малих народів” – Гайдай


Окупанти завозять на Луганщину сім ї представників малих народів - Гайдай

Ремонтні бригади з Підмосков’я вже остерігаються приїздити через спроби їх мобілізувати на фронт.

На тимчасово окуповані райони Луганської області загарбники цілими сім’ями завозять представників “малих народів” з віддалених регіонів Росії. Про це у середу, 27 грудня повідомив ексглава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Переважна більшість чоловіків, яких росіяни мобілізували на тимчасово окупованій території Луганської області і відправили на фронт, або загинули, або повернулися з певними вадами. Таким чином, повноцінно працювати вони не можуть. Натомість приїздять з глибинок Росії так звані представники малих народностей. Це якути, буряти та інші”, – написав Гайдай.

За його словами, в перші місяці окупації приїздили ремонтні бригади з Підмосков’я. Але після неодноразових випадків, коли військові намагалися їх мобілізувати й відправити на фронт, вони вже не хочуть приїжджати.

 “А от малі народності натомість не володіють інформацією. Їх додатково вкривають пропагандою, і ті їдуть. Ба більше – навіть не самі, а зі своїми родинами і залишаються там жити, бо їм краще в напівзруйнованих наших містах, ніж у себе в Росії”, – зазначив ексочільник Луганщини.

Раніше повідомлялося, що окупанти планують ремонтувати будинки в “ЛНР” коштом цивільних.

У Сєвєродонецьку триває експропріація росіянами нерухомого майна – ОВА

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button