Україна

Окупанти видають картки резидентів РФ на Луганщині – Генштаб


Окупанти видають картки резидентів РФ на Луганщині - Генштаб

Працівників місцевої лікарні змушують отримати цей документ і залякують депортацією, зазначає Генеральний штаб.

Російські загарбники в тимчасово окупованому Старобільську Луганської області видають картки резидентів РФ з терміном дії три місяці в рамках примусової паспортизації українців. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у своєму вечірньому зведенні, опублікованому в неділю, 9 липня, на його Facebook-сторінці.

“Триває примусова паспортизація громадян України в Луганській  області. Так, в місті Старобільськ, російські окупанти видали картки резидентів Російської Федерації з терміном дії три місяці усім працівникам місцевої багатопрофільної лікарні, які не отримали російського паспорта”, – мовиться в повідомленні.

Громадянам України погрожують, що в разі неотримання протягом цього терміну російських документів, то їх депортують з тимчасово окупованої території з конфіскацією житла, заявили в Генштабі.

Нагадаємо, російська армія продовжує використовувати дитячі заклади у тимчасово окупованих населених пунктах Луганщини для надання медичної допомоги пораненим військовослужбовцям, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права. 

Іще раніше повідомлялося, що через великі втрати ворог збільшив кількість шпиталів на Луганщині та завіз два пересувних крематорії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button