Україна

Окупанти тероризують мешканців Херсонщини – ОВА


Окупанти тероризують мешканців Херсонщини – ОВА

За минулі дві доби поліція відкрила 23 кримінальні провадження за військовими злочинами РФ.

 
На Херсонщині окупанти посилюють терор місцевого населення: людей обшукують на вулицях, викрадають і вивозять у невідомому напрямку. Крім того, заборонено перетинати Дніпро. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.
 
“Окупанти і їхні пособники посилюють терор щодо мирного населення області. Людей обшукують на вулицях, до їхніх будинків можуть увірватися озброєні військові посеред ночі. Тих, хто “не сподобався” окупантам, викрадають і вивозять у невідомому напрямку”, – зазначив він.
 
Також росіяни заборонили місцевим мешканцям перетинати Дніпро.
 
“Цю заборону встановили після ударів ЗСУ по скупченнях військ Росії. Люди не можуть перетинати Дніпро як по мостах, так і плавзасобами. У разі порушення, окупанти погрожують відкривати вогонь на ураження”, – розповів Янушевич.
 
За його словами, за минулі дві доби поліція відкрила 23 кримінальні провадження за військовими злочинами, скоєними військовослужбовцями РФ та їхніми поплічниками у Херсонській області.
 
Зокрема викрито колаборантку – лікаря-педіатра, яку окупаційна влада призначила виконувати обов’язки керівника “державної бюджетної установи охорони здоров’я”.
 
А у Бериславському і Генічеському районах фіксують численні факти мародерства. Окупанти вивозять побутову техніку, речі й меблі на вантажних автомобілях.
 
Зазначається, що у Генічеську загарбники вбили чоловіка, потім пограбували його квартиру. Загалом в області зафіксовано викрадення семи мирних мешканців.
 
Крім того, війська РФ вкотре обстріляли Бериславський район, є загиблі й поранені, зруйновано цивільну інфраструктуру.
 
За словами заступника директора Центру близькосхідних досліджень Сергія Данилова, окупанти чинять тиск на херсонців також за українську мову.
 
“Фільтраційні заходи, обшуки, затримання на Херсонщині супроводжуються тиском окупантів на людей за українську мову”, – зазначив він.
 
Раніше повідомлялося, що РФ посилила поліцейський режим на окупованому Півдні.
 
Нагадаємо, окупанти поставили на паузу “референдум” на Херсонщині. Причиною такого рішення названо “ситуацію з безпекою” у регіоні на тлі контрнаступу ЗСУ.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button