Україна

Окупанти РФ скоїли понад 240 злочинів проти журналістів

Окупанти РФ скоїли понад 240 злочинів проти журналістів

Російські окупанти скоїли безліч злочинів в Україні

За час війни в Україні загинув 21 журналіст, ще дев’ять було поранено внаслідок обстрілу російських окупантів.

 

В Україні зафіксовано 243 злочини російських агресорів проти українських журналістів та медіа. Про це повідомляє Державний комітет України з питань телебачення та радіомовлення (Держкомтелерадіо) у п’ятницю, 29 квітня.

 

Вказано, що злочини скоїлися у 16 ​​регіонах України.

 

 

“Найбільше злочинів Росія скоїла у Києві та області. Це вбивства, поранення, зникнення, викрадення, обстріли журналістів і телевеж, загрози, кіберзлочини”, – йдеться у повідомленні.

 

Також багато злочинів зафіксовано у Запорізькій області та Херсонській області: деякі міста цих регіонів окуповані російською армією – там зафіксовано випадки викрадень, обстрілів журналістів, погроз, кіберзлочинів, захоплення редакцій медіа та відключення українського мовлення.

 

Згідно з повідомленням, всього за час війни семеро журналістів убито під час виконання професійних обов’язків, 15 зникли безвісти, 14 загинули як учасники бойових дій або в результаті російських обстрілів не під час виконання ними професійних обов’язків, дев’ятьох було поранено в результаті обстрілів російських окупантів, вісім журналістів захоплено та викрадено.

 

Крім того, зафіксовано 11 випадків обстрілу російськими окупантами телевеж, що призвело до зникнення українського мовлення.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button