Україна

Окупанти примусово мобілізували 55% чоловіків на Луганщині – Верещук


Окупанти примусово мобілізували 55% чоловіків на Луганщині – Верещук

Відсидітися не вийде. Окупанти залучають до своїх лав навіть неповнолітніх, зазначила Ірина Верещук.

 
У так званій “ЛНР” 55% чоловічого населення вже стали гарматним м’ясом у війні проти України, і процес примусової мобілізації триває. Про це сказала віце-прем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час інформаційного телемарафону, повідомляє УНІАН у середу, 24 серпня.
 
 

 
На питання ведучого, що можуть зробити ті чоловіки, кого вже мобілізували, Верещук відповіла, що вони можуть скласти зброю та не воювати.
 
“Те, що вони і роблять здебільшого: складати зброю, не воювати проти нашої регулярної армії, не стріляти у людей, бо потім, якщо вони залишаться живими, вони відповідатимуть перед законом”, – сказала вона.
 
Віце-прем’єр порадила людям, яких ще не мобілізували, евакуюватися та тікати в будь-який спосіб, бо відсидітися не вийде. Окупанти залучають до своїх лав навіть неповнолітніх.
 
“Там навіть 16-річних дітей залучають. Ті будуть підносити снаряди, ті будуть кухарями у їдальнях. Я зараз цитую їхні перехоплення, бо знаю, бо володію ситуацією, володію інформацією”, – зазначила Верещук.
 
Раніше у т.зв.”ЛНР” чоловіка забрали в армію, коли він прийшов за дитиною у дитсадок Луганська. При цьому “військові” забороняли очевидцям події фіксувати це на відео.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button