Україна

Окупанти примушують населення до голосування – ГУР


Окупанти примушують населення до голосування – ГУР

На окупованих українських територіях сьогодні почалися так звані “референдуми”.

 
Російські окупанти намагаються створити видимість легітимності “референдумів”, примушуючи місцевих мешканців голосувати, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у п’ятницю, 23 вересня.
 
 

 
“В окупованому Маріуполі планується проводити “референдум” так званими “комісіями”, до складу яких входитимуть місцеві колаборанти, представники окупаційних адміністрацій та військові ЗС РФ. Вони обходитимуть будинки згідно зі складеними списками охочих отримати “гуманітарну допомогу”. Місцевих жителів переконують, що “назад дороги немає” і всім, хто брав “гуманітарку”, доведеться голосувати”, – сказано у повідомленні.
 
Зазначається, що “штаб підготовки до референдуму” у Маріуполі розгорнуть в одному з торгових центрів. Його дії повністю координуються представниками партії Единая Россия.
 
За даними ГУР, аби уникнути ураження українською артилерією, усі центри підготовки до псевдореферендуму окупанти розміщують у приміщеннях з великим зосередженням цивільних.
 
Задля ідеологічно-пропагандистської обробки населення окупанти організовують низку заходів з “військово-патріотичного виховання”.
 
Зокрема, у місті Гола Пристань відбувся “молодіжний форум” під гаслом “Ми разом з Росією”. Для участі у ньому було залучено учнів середніх і старших класів.
 
У Маріуполі планує відкрити своє відділення російська громадська організація ветеранів “Боевое братство” та ін.
 
Як відомо, сьогодні окупанти оголосили про старт “референдумів” у т.зв.”ДНР”, т.зв.”ЛНР” та на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. У такий спосіб захоплені території України хочуть приєднати до Росії.
 
Світова спільнота не визнає псевдореферендуми і готує нові санкції проти Росії, а також має намір надати більше допомоги Україні у війні з агресором.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button