Україна

Окупанти пропонують гроші аби місцеві взяли паспорти РФ


Окупанти пропонують гроші аби місцеві взяли паспорти РФ

На тимчасово окупованих територіях Донецької області все більше загострюється соціально-економічна криза.

На тимчасово окупованих територіях стрімко падає рівень життя. У людей немає грошей, а заробити їх ніде. Росіяни скориставшись ситуацією пропонують місцевим гроші, якщо ті візьмуть паспорти РФ. Про це у суботу, 26 серпня, повідомляє Центр національного спротиву.

“У результаті падіння рівня життя росіяни роблять мешканців регіону ще більш залежними від окупантів, які видають 10 тисяч рублів (близько 3800 гривень) виплат в обмін на паспорт”, – повідомили в організації. 

За інформацією ЦНС, на тимчасово окупованих територіях більшість промислових об’єктів або не працює, або переведено на 4-денні робочі тижні. Водночас росте борг по зарплатах. 

В ЦНС вказують, що до зубожіння місцевого населення призвело декілька факторів окрім війни: мобілізація більшості працівників, відсутність ринків збуту та перевага, яку надають окупанти, конкурентам з РФ. 

Раніше повідомлялося, що російські загарбники знайшли ще один спосіб шантажу населення на окупованих територіях. Вони вимагають від людей показати російський паспорт в обмін на безкоштовні ліки.

На Херсонщині окупанти погрожують українцям депортацією до Сибіру – Генштаб

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button