Світ

Морські поставки ракет з КНДР до РФ призупинилися – ЗМІ

Морські поставки ракет з КНДР до РФ призупинилися - ЗМІ

Фото: nknews.org

Морські перевозки ракет КНДР до РФ поставлені на паузу

Рейси кораблів, що перевезли понад 2,5 мільйона артилерійських снарядів до Росії призупинилися.

Суда, які возили ракети з Північної Кореї до Росії, вже кілька тижнів стоять на причалі. Про це повідомив південнокорейське видання NK Pro з посиланням на супутникові знімки.

Автори публікації вважають, що це може бути пов’язано із проблемами з виробництвом або з іншими причинами.

Загалом боєприпаси у РФ перевозили чотири судна -це Ангара, Майя-1, Марія та Lady R. Ці судна, за даними порталу, здійснили в КНДР щонайменше 32 рейси. Востаннє судно Майя-1 заходило в північнокорейський порт Расон 12 лютого, Lady R -4 лютого. КНДР також не доставляла контейнери на експортний причал протягом цього часу.

Зазначається, що контейнери, які доставили судна Майя-1 та Lady R на початку лютого, залишаються на пірсі впродовж останніх тижнів. За даними аналітиків, це свідчить про те, що “вони порожні або немає потреби терміново доставляти їх до місць призначення в Північній Кореї”.

Супутникові знімки також свідчать про те, що до порту Расона не підвозили контейнери залізницею з внутрішніх регіонів КНДР.

“Можливо, операція призупинена через зупинку виробництва в Північній Кореї або інші логістичні проблеми. Також не можна виключати, що зброя передається в Росію повітряним або залізничним транспортом через спільний сухопутний кордон двох країн”, -йдеться у матеріалі.

28 лютого у звіті CSIS (Центру стратегічних і міжнародних досліджень) йшлося про те, що аналітики встановили маршрут постачання боєприпасів з КНДР до Росії за супутниковими знімками, зробленими з серпня 2023 року. Рух суден тривав між Расоном у Північній Кореї та портами Дунай і Східний у Росії. Ці рейси сприяли перевезенню понад 2,5 мільйона артилерійських снарядів та інших боєприпасів.

Раніше Південнокорейське міноборони повідомляло, що Північна Корея відправила в Росію близько 6700 контейнерів, що, ймовірно, містять три мільйони снарядів калібру 152 мм. Росія натомість постачає Північній Кореї продовольство, сировину та деталі, які використовуються у виробництві зброї.

Служба безпеки України задокументувала використання росіянами ракет з Північної Кореї під час повітряних атак на Україну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button