Україна

Окупанти намагаються налагодити роботу шкіл на Херсонщині підкупом та погрозами


Окупанти намагаються налагодити роботу шкіл на Херсонщині підкупом та погрозами

Загарбники підкуповують батьків учнів обіцянками про безкоштовне харчування та виплати, а вчителям погрожують, наголосили в Одеській ОВА.

Переважна більшість шкіл на тимчасово окупованій території Херсонської області відмовилася працювати за так званими російськими програмами. Про це 5 вересня повідомив спікер голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

“Тепер окупанти намагаються підкупити батьків безплатним харчуванням та виплатами, а українським вчителям погрожують каральними заходами”, – зазначив він.

При цьому вчителям, які погоджуються на співпрацю з росіянами, представники руху спротиву нагадують про відповідальність за участь у колаборантській діяльності.

“Одному з тих, хто погодився очолити школу в окупації, у двір принесли жалобний вінок. Вчитель від співпраці з ворогом після такого “подарунку” одразу відмовився”, – додав Братчук.

Раніше повідомлялося, що до окупованого Мелітополя Запорізької області з РФ привезли понад 500 вчителів. Окупаційна влада пообіцяла їм “безкоштовне житло” та “високі зарплати”.

У Раді пояснили, яким учителям загрожує покарання за колабораціонізм


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button