Україна

Ситуація зі світлом покращилася – Міненерго


Ситуація зі світлом покращилася - Міненерго

Відомство звернуло на нинішній дефіцит, як наслідок обстрілів – вісім комплексних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Ситуація зі світлом в Україні дещо покращилася через погодні умови, оскільки протягом останніх днів спека спадає. Про це в ефірі телемарафону повідомив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

“До цього ми мали чотири черги, були аварійні графіки відключень з об’єктивних причин. Подальше поліпшення з відключеннями пов’язано, перш за все, з покращенням погодних умов, жахлива спека спадає, за наявними прогнозами. Також це пов’язано з особливостями ремонтних кампаній на об’єктах генерації”, – розповів урядовець.

Заступник міністра енергетики попередив про ризики нових обстрілів Росії об’єктів цивільної енергетичної інфраструктури.

“На сьогодні ми маємо дефіцит, як наслідок обстрілів, вісім комплексних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури. Це дефіцит генерації дев’ять гігават – досить значний об’єм. Тому завдання енергетиків на сьогодні – це втримати енергосистему в цілісності та в безпеці постачання електроенергії”, – підсумував Колісник.

Нагадаємо, енергетики прогнозували, що липень стане найважчим періодом для енергосистеми України. Саме у цей час енергоблоки АЕС проходять планові ремонти.

Українців чекають мінімальні відключення у неділю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − nine =

Back to top button