Україна

Окупантам наказали провести приховану мобілізацію у Маріуполі – мер


Окупантам наказали провести приховану мобілізацію у Маріуполі – мер

У “ДНР” обурені тим, що маріупольці не хочуть добровільно йти на фронт та “звільняти” інші міста.

 
Окупаційна влада Маріуполя отримала наказ від кремлівських кураторів провести “приховану мобілізацію” чоловіків призовного віку. Про це 18 липня повідомив мер Вадим Бойченко.
 
За його словами, у “ДНР” обурені тим, що маріупольці не хочуть добровільно воювати та захищати “молоду республіку”.
 
При цьому Росія готує і “відкриту мобілізацію” у середині вересня після проведення “референдуму”. Передусім планують мобілізувати студентів, некваліфікованих робітників, співробітників поліції та звільнених із пунктів фільтрації.
 
Приховану мобілізацію вже проводять через оголошення вакансій, як це робили у Донецьку. Шукають нібито “працівників” для МНС та Приазовської колонії.
 
“Армія ворога зазнала великих втрат, тож зараз Росія намагається мобілізувати чоловіків на тимчасово окупованих територіях України. Це їхня спроба посилити свої позиції… Звертаюся до маріупольців, які перебувають у місті – не піддавайтеся російській пропаганді і уникайте працевлаштування там, звідки вас кинуть на “фронт” помирати”, – підкреслив Бойченко.
 
Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що РФ не вистачає “гарматного м’яса”, тому до війни залучають ув’язнених, а також підвищують зарплату контрактникам.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button