Україна

Окупанта засудили до довічного за вбивство полоненого на Чернігівщині


Окупанта засудили до довічного за вбивство полоненого на Чернігівщині

Разом з іншими російськими солдатами комбат ЗС РФ також знущався з місцевих жителів Лукашівки.


Офіцер армії РФ, який розстріляв українського військовополоненого у Чернігівській області, отримав довічне ув’язнення. Про це повідомила пресслужба Національної поліції України у вівторок, 30 січня.

Суд визнав винним російського командира на псевдо Магніт в умисному вбивстві та жорстокому поводженні з цивільними.
 
Слідчі зібрали докази причетності 30-річного уродженця Кемеровської області РФ до злочину. Встановлено, що в березні 2022 року під час окупації села Лукашівка російські військові увірвалися до будинку місцевих мешканців, які переховували українського військового. Вони схопили чоловіка та повели до свого штабу.
 
Після побиття та не отримавши бажаної інформації про розташування військ, офіцер 74 окремої гвардійської мотострілецької бригади ЗС РФ на псевдо Магніт розстріляв полоненого та кинув його тіло під свою техніку. 
 
Окрім того, разом з іншими російськими солдатами знущався з місцевих жителів: погрожував вбивством, імітував страти потерпілих пострілами над їхніми головами. 
 
Чернігівській районний суд визнав винним російського офіцера. За скоєння умисного вбивства та жорстоке поводження з цивільними його заочно засуджено до довічного позбавлення волі.
Нагадаємо, Харківська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно трьох російських військових, які розчленували фермера і грабували цивільне населення тимчасово окупованих територій. 
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Нацполіції розпочали 111 368 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів російськими військовими та їхніми пособниками.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button