Події

Андрій Костін: Відновлення справедливості є абсолютним пріоритетом для Україн…

Андрій Костін: Відновлення справедливості є абсолютним пріоритетом для України та кожного українця. Майже таким самим, як перемога на полі бою

▫️Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час дискусії у Фонді Карнеґі за міжнародний мир – «Україна в пошуках справедливості».

▫️Він наголосив, що справедливість є одним із ключових елементів української Формули миру, представленої Президентом Володимиром Зеленським.

????Ми робимо все можливе, щоб притягнути до відповідальності тих, хто розв’язав цю війну та уможливив скоєння понад 100 000 воєнних злочинів. Наша стратегія включає тісну співпрацю з МКС, розбудову міцного міждержавного партнерства та зміцнення національної системи правосуддя,зазначив Андрій Костін.

▫️Генпрокурор пояснив, що для того, щоб справедливість була повною, надважливо забезпечити відповідальність за злочин агресії – джерело всіх подальших воєнних злочинів. Для цього є дві важливі умови. По-перше, ініціатори та організатори – найвище керівництво росії – повинні понести індивідуальну відповідальність. По-друге, судовий процес має відбутися на міжнародній арені, для уникнення можливих спекуляцій.

▫️Він додав, що історичні рішення МКС щодо видачі ордерів на арешт путіна та львової-бєлової продемонстрували, що політичний імунітет не повинен дорівнювати безкарності.

????Сподіваюся, що вже незабаром ми разом з міжнародними партнерами зробимо нові рішучі кроки до відновлення справедливості. І на цьому шляху важливо пам’ятати, що справедливість – це не просто вимога України, це наріжний камінь світового порядку, заснованого на правилах, і ключова передумова для досягнення і збереження миру, – констатував Андрій Костін.

Video is too big

Back to top button