Україна

Оксана Марченко нагодувала безхатченків у Київському Свято-Введенському монастирі

Цієї п’ятниці, 26 березня, вийшла четверта серія авторського проекту Оксани Марченко «Паломниця». У фільмі телеведуча відвідала київський Свято-Введенський монастир, де  нагодувала безхатченків, повідомляє «Перший незалежний».

Оксана Марченко розповіла, що одного разу наміснику обителі архієпископу Даміану наснилася Свята преподобна Димитра Київська. Уві сні вона заповіла годувати всіх людей.

«Відтоді в будь-яку погоду за будь-яких обставин брати і сестри монастиря виконують цей послух. О 15:00 тут збираються безхатченки на безкоштовний обід. Величезна каструля супу чи борщу, салат, гарнір і навіть солодощі. Все це готують на кухні монастиря», – ділиться телеведуча.

Здійснюючи паломництво у цей монастир, Оксана Марченко змогла допомогти роздати обід для безхатченків.

За традицією перед кожною трапезою у молитві дякують Богові за хліб насущний, який Він дав сьогодні. Священик закликає всіх нужденних перед трапезою молитися.

«Продукти, з яких готують усі ці страви, жертвують благодійники Введенського монастиря. Хтось привозить крупи, хтось – олію, овочі. Деякі допомагають грошима. Щодня сюди приходять сотні людей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Хтось, наприклад, приїхав до Києва, щоб заробити на прожиття, але натрапив на нечесних працедавців. У когось неблагополучні батьки, і для них єдина можливість поїсти один раз за весь день – це отримати їжу із рук ченців. А хтось так і не зміг впоратися зі своїми страстями і страждає від залежності – тепер ні роботи, ні житла, ні грошей, ні рідних. У цих людей немає посмішки на обличчі, не чути сміху. Десятки сумних очей, погляд у підлогу», – розповідає телеведуча.

Прем’єра вже четвертого фільму проекту «Паломниця» про Введенський монастир відбулася на YouTube-каналі Оксани Марченко.

Back to top button